PERICOLUL imens de care nu știți și la care vă expuneți de fiecare dată când urcați în mașină!

Când intrăm în maşină şi pornim motorul, pornim şi aerul condiţionat, fără să ne gândim la pericolul la care ne expunem (și la care îi expunem implicit şi pe pasageri).
Ce nu se spun producătorii mărcilor auto în manualele de utilizare ale automobilului poate duce încet și sigur chiar şi la apariţia CANCERULUI sau altor boli cronice grave cum ar fi diabetul, alzenheimerul, infarctul, insuficiența cardiacă, litiaza renașă, leucemia sau ateroscleroza.

Atunci când ne lăsăm maşina afară în soare, o lăsăm desigur cu geamurile închise, ceea ce duce la acumularea benzenului în interior. Astfel, se poate acumula o cantitate de 400 – 800 de miligrame de benzen avertizează specialiștii în domeniu, sunt elaborate nenumărate studii despre TOXICITATEA pe care o degajă pielea, textilelele, antifonajul, materialele sintetice din care este alcătuit interiorului automobilului.
– Toxicity of Parked Motor Vehicle Indoor Air 
– Cancerul și benzenul 

La temperaturi mai mari de 16 grade Celsius, mai ales dacă lăsați mașina în soare, nivelul de benzen poate atinge şi 4.000 mg, de 40 de ori nivelul permis de benzen. Oamenii inhalează benzenul acumulat în maşină, o substanţă cancerigenă care afectează rinichii, ficatul şi ţesutul osos. Mai mult, organismul depune eforturi însemnate de a elimina aceste substanțe toxice ce se acumulează în aerul din mașinile nearisite.

Benzenul se regăsește în aproape toate materialele sintetice din care sunt făcute componentele interiorului mașinii, are un miros dulceag, se evaporă repede, de aceea este foarte important ca să aerisiți mașina înainte de a urca în ea, în special dacă nu a fost folosita perioade de câteva zile. Presupunând că folosiți automobilul în fiecare zi, acest risc de a dezvolta o boală cronică (în special CANCER) este unul foarte mare, aproape iminent.

Faptul că benzenul din mașină se evaporă repede, în câteva secunde, arată cât de puțin trebuie să facem pentru a ne putea feri de un pericol atât de mare!

De obicei, manualele instruiesc şoferul să deschidă geamurile înainte de pornirea aerului condiţionat, dar nu explică şi de ce. Explicaţia este aceea că înainte ca aerul condiţionat să sufle aer rece, elimină o cantitate de aer cald, alături de benzenul acumulat cât timp mașina a fost parcată. Aşadar, alături de benzenul deja existent, se mai adaugă şi cel eliminat de aerul condiţionat, dacă instalația este necurățată, neigienizată, plină de germeni și suspensii cu bacterii periculoase în aer.

Aşadar, înainte de a face orice, este recomandat să ţineţi uşile/geamurile deschise, chiar dacă nu simţiţi niciun miros specific.

AERISIȚI mașina înainte de a vă urca în ea! Chiar şi după pornirea motorului, geamurile trebuie să fie deschise pentru câteva minute. Aerul din mașina Dvs care a stationat mai multe ore, uneori zile, este ca o ”supă” plină de substanțe și bacterii toxice / periculoase!
Căutați să parcați automobilul în locuri ferite de soare atunci când aveți posibilitatea, în felul acesta diminuați mult cantitatea de substanțe toxice din aerul cabinei.

Chiar și după utilizarea automobilului, trebuie să AERISIȚI automobilul, în special în cazul în care petreceți mult timp îl el, ciar dacă aveți tapiseria din piele, în special material textil, acesta se îmbibă cu transpirație si materie organică, oricât de bine ați curața mașina, în timp pielea si microorganismele se acumulează și se dezvoltă în el bacterii periculoase.

Este foarte important ca să igienizați instalația de aer condiționat din mașina Dvs cel puțin o dată pe an. Dacă nu ați făcut acest lucru de ani de zile, sănătatea Dvs este în pericol.

DORMAG Auto este de 20 de ani un service EXCLUSIV pentru automobilele BMW și MiniCooper sau din grupul german BMW
Nu efectuăm service auto pentru alte mărci de mașini!
Venim în întâmpinarea acestei probleme oferindu-vă 50% REDUCERE o igienizare COMPLETĂ a instalației de aer condiționat și ventilație la o REVIZIE AUTO la mașina Dvs!
SĂNĂTATEA Dvs este mult mai importantă decât cea a automobilului Dvs.

DORMAG Auto este un service EXCLUSIV pentru automobilele BMW și MiniCooper sau din grupul german BMW
Vă așteptăm la noi cu această ofertă : ”50% REDUCERE o igienizare COMPLETĂ a instalației de aer condiționat și ventilație la o REVIZIE AUTO la mașina Dvs! ”

Adresa: Str. Despot Vodă, nr. 46-48, sector 2, 020656, București
Telefon 1: 0727555000 sau 0216105768;
Telefon 2: 0722784646;
Email: dormag@gmail.com
Program: Luni-vineri: 9.00-18.00
Sâmbătă: 9.00-14.00

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Sari la conținut