Revizii tehnice periodice

Elemente înlocuite:

Uleiul de motor – Petru evitarea unor uzuri premature, este recomandată schimbarea uleiului la un interval de maxim 15000 km sau 1 an de zile. Acesta trebuie  menținut în condiții cât mai bune în motor, îndeplinind următoarele funcții:

  • ungere/lubrifiere pentru reducerea frecării dintre piesele aflate în mișcare în interiorul motorului sau anexe ale acestuia (ex. turbine)
  • răcire a pieselor cu care intră în contact, mai ales a pistonului
  • curățare a pieselor pe care se depun reziduuri ale procesului de ardere (ex. supape, segmenti, piston)
  • protecție împotriva coroziunii chimice a pieselor motorului
  • îmbunatatirea etanșeității (ex. priedere de ulei la nivel de baie ulei,bloc, filtru ulei, etc.)
  • agent de forță în cazul acționarilor hidraulice, mai ales în cazul distribuției variabile (vanos,intinzatoare hidraulice)

Filtru ulei – are rolul de a reține impuritățile din ulei. Aceste pot fi de natură metalice, desprinse de pe piesele în mișcare, sau depuneri rezultate în urmă procesului de ardere. Elementul de filtrare este pe baza de hârtie și trebuie să retttina particule de dimensiuni foarte mici, de ordinul micronilor.

Filtru aer – filtrul de aer reprezintă singură protecție a unui motor împotriva potențialelor particule externe. Durata de viață a unui motor este determinată de viteză de absorbție a contaminanților abrazivi. Aproximativ 1 g de praf per centimetru pătrat este suficient pentru distrugerea unui motor.

Filtru combustibil – Un filtru de combustibil oferă protecție pentru sistemele de alimentare cu injecție directă/indirectă  prin reținerea impurităților rezidurilor și apei din combustibil. Combustibilul filtrat oferă o performanță mai mare și un regim optimizat sistemului de injecție. Înlocuirea regulată a filtrului de combustibil asigura o bună funcționalitate a motorului cu un maxim de eficientă și minim de consum de carburant.

Filtru polen – are rolul de a filtra aerul din habitaclu de impurități (praf, insecte , polen, alergeni), protejează sănătatea pasagerilor, elimina mirosul neplăcut din interior, menținând instalația de climatizare igienizată. Recomandăm achiziționare de filtre de polen cu carbon activ, acestea fiind mult mai eficiente.

Scroll to Top
Sari la conținut