BMW X3 – F25 – remediere probleme turbo – Service BMW București

Turbo vine de la turbina sau turbosuflanta si este un agregat care foloseste energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intra in motor. Deoarece turbina auto confera o putere mai mare motorului, o accelerare mai rapida, cuplu motor mai mare, un consum de combustibil scazut si reduce emisiile poluante, turbina a capatat o importanta tot mai mare in ultima vreme.

În cazul unei probleme a turbosuflantei, masina dvs. poate semnala urmatoarele reactii: – lipsa de putere, in trepte de viteza superioare – scoate fum negru, in special la accelerare – suiera, initial la accelerare apoi si in timpul mersului constant. Vă recomandăm pentru ca turbina dvs. să se păstreze și să funcționeze cât mai bine.

 

 

1. Nu accelerati puternic vehiculul dumneavoastra pana cand motorul nu a ajuns la temperatura de lucru (uzual 90°C). În acest fel evitati socul termic asupra componentelor turbosuflantei.
2. Dupa o perioada de functionare la turatie mare (regim de autostrada de exemplu) permiteti motorului si implicit turbosuflantei sa se raceasca treptat prin a-l lasa sa functioneze la relanti 1-2 minute.
3. Schimbati uleiul motorului dumneavoastra la intervalul recomandat de producător, folositi un ulei de calitate, cu norma specifica motorului dumneavoastra.
4. Înlocuiti filtrul de aer cât mai des posibil, curatati și carcasa filtrului de aer.

 

Scroll to Top
Sari la conținut